Loukoumades zijn Griekse honingbollen: luchtige gefrituurde deegballetjes overgoten met honing en kaneel.
Deze kleine gefrituurde deegballetjes zijn een traditioneel Grieks dessert. Warm geserveerd met honing, walnoten en kaneel zijn ze onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 250g bloem
- 7g droge gist
- 300ml lauwwarm water
- 1 el suiker
- Snufje zout
- Olie om te frituren
- Honing, kaneel en gehakte walnoten om te serveren
Bereidingswijze
-
1
Los de gist op in lauwwarm water met suiker. Laat 5 minuten staan.
-
2
Meng bloem en zout, voeg het gistmengsel toe en klop tot glad beslag.
-
3
Dek af en laat 1 uur rijzen tot het beslag verdubbeld is.
-
4
Verhit olie tot 180°C. Drup met een lepel kleine balletjes in de olie.
-
5
Bak goudbruin en luchtig, draai regelmatig om.
-
6
Laat uitlekken en serveer direct met warme honing, kaneel en walnoten.