Vakanties & Aanbiedingen

Loukoumades zijn Griekse honingbollen: luchtige gefrituurde deegballetjes overgoten met honing en kaneel.

Deze kleine gefrituurde deegballetjes zijn een traditioneel Grieks dessert. Warm geserveerd met honing, walnoten en kaneel zijn ze onweerstaanbaar.

Ingrediënten

  • 250g bloem
  • 7g droge gist
  • 300ml lauwwarm water
  • 1 el suiker
  • Snufje zout
  • Olie om te frituren
  • Honing, kaneel en gehakte walnoten om te serveren

Bereidingswijze

  1. 1

    Los de gist op in lauwwarm water met suiker. Laat 5 minuten staan.

  2. 2

    Meng bloem en zout, voeg het gistmengsel toe en klop tot glad beslag.

  3. 3

    Dek af en laat 1 uur rijzen tot het beslag verdubbeld is.

  4. 4

    Verhit olie tot 180°C. Drup met een lepel kleine balletjes in de olie.

  5. 5

    Bak goudbruin en luchtig, draai regelmatig om.

  6. 6

    Laat uitlekken en serveer direct met warme honing, kaneel en walnoten.