Vakanties & Aanbiedingen

Moussaka is hét traditionele Griekse ovenschotel met lagen aubergine, gehakt en bechamelsaus. Een klassieker die je in elk Grieks restaurant vindt.

Moussaka is een van de meest iconische gerechten uit de Griekse keuken. Deze rijke ovenschotel bestaat uit lagen gebakken aubergine, gekruid gehakt met tomaat en ui, en een romige bechamelsaus.

Ingrediënten

  • 3 grote aubergines, in plakken
  • 500g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 400g tomatenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • Olijfolie
  • Voor de bechamel: 50g boter, 50g bloem, 500ml melk, nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. 1

    Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat 30 minuten uitlekken. Dep droog.

  2. 2

    Bak de aubergine in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Leg op keukenpapier.

  3. 3

    Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  4. 4

    Voeg tomaat, kaneel, zout en peper toe. Laat 15 minuten sudderen.

  5. 5

    Maak de bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor, voeg geleidelijk melk toe.

  6. 6

    Leg lagen aubergine en gehakt in een ovenschaal. Eindig met bechamel.

  7. 7

    Bak 45 minuten op 180°C tot goudbruin.

Tip

Laat de moussaka 10 minuten rusten voor het snijden, dan blijven de lagen mooi intact.