Spanakopita is een heerlijke Griekse taart met spinazie en feta, verpakt in knapperig filodeeg.
Spanakopita is een traditionele Griekse taart die je overal in Griekenland tegenkomt. De combinatie van verse spinazie, romige feta en knapperig filodeeg is onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 500g verse spinazie
- 200g feta, verkruimeld
- 1 bosje lente-ui
- Verse dille en peterselie
- 2 eieren
- 1 pakje filodeeg
- 100g gesmolten boter
- Zout, peper en nootmuskaat
Bereidingswijze
-
1
Was de spinazie en laat slinken in een pan. Knijp goed uit.
-
2
Meng spinazie met feta, lente-ui, kruiden en eieren.
-
3
Vet een ovenschaal in en leg filodeeg vellen in, bestrijk elke laag met boter.
-
4
Schep de vulling erop en vouw de randen naar binnen.
-
5
Bedek met meer filodeeg lagen, bestrijk met boter.
-
6
Bak 40 minuten op 180°C tot goudbruin en knapperig.