Vakanties & Aanbiedingen

Tzatziki is de verfrissende Griekse yoghurtsaus met komkommer en knoflook. Perfect als dip of bij vlees van de grill.

Geen Griekse maaltijd is compleet zonder tzatziki. Deze romige saus op basis van dikke Griekse yoghurt, verse komkommer en knoflook is verfrissend en veelzijdig.

Ingrediënten

  • 500g Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Verse dille of munt
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. 1

    Rasp de komkommer grof en knijp het vocht eruit met je handen.

  2. 2

    Meng de yoghurt met knoflook, olijfolie en azijn.

  3. 3

    Voeg de uitgeknepen komkommer toe en roer goed door.

  4. 4

    Breng op smaak met zout en verse kruiden.

  5. 5

    Laat minimaal 1 uur in de koelkast trekken voor de beste smaak.

Tip

Gebruik altijd volle Griekse yoghurt. Magere yoghurt maakt de tzatziki waterig.